PROJECTS ›

Station St, Kew

<
>

Deceptive in their period style appearance these two new builds were an exercise in blending period charm with modern comfort, energy efficiency and character.

Designed to appeal to downsizers and small families, these light-filled homes filled a gap in the market for ‘small, yet decent-sized’ single level housing: a commodity that is hard to find when most new inner suburban housing is double storey and on tiny allotments designed for maximum profit.

The use of recycled red bricks internally set the homes apart and added a sense of warmth to the generous open plan kitchen/ living /meals areas.

Both homes are unique in plan layout and present as individual dwellings from the street. The side by side orientation of the homes on the block fitted in with the streetscape and allowed both dwellings to capitalise on having sunny rear yards with double garaging accessed via the rear laneway.

Thorough documentation at town-planning stage allowed the project to proceed straight to advertising.  Receiving no objections from neighbours the project was approved within 9 months and, with a clear and concise set of plans built within a further 12 months.